*Pic from Mr Google* |
Haluuuuu Uols! Aku rase semua tau ni buah apakan? Ala..kacang je..if uols yg familiar dgn spesies buah ni, haa ni la dia buah kedondong.. ataupun buah amra. FYI, buah ni kalau dah musimnya..ya ampunn sgt le banyak bergayut2 kat atas pohon. Tu yg buat aku jadi terliur dan tak tahan iman nak menyambal hari2...thou aku punya ulser ni tak sembuh lagi. Coz aku ni memang hantu sambal..dan semestinya, sambal tu harusss pedas. Tak pedas..tak umphh!
Itulah kebahagiaan yg dirasai bila berada di kampung kan uols..nak2 lagi if family uols ni rajin menanam spesies buah yg memang menjadi pujaan hati uols.Bila musim buah je..leh balik kampung..makan buah. Semuanya uols leh dpt senang2 tanpa perlu pergi ke kedai ataupun tamu. Mujurlah kat rumah aku ni ada dua batang pokok buah kedondong yg sedang lebat berbuah. So..sekarang ni adalah musim menyambal kedondong! So, arini nak plan buat jeruk buah kedondong. Ermm..selain dibuat jeruk, buah kedondong ni leh buat apa lagi ek?
*special thanks and credit to http://detraveler.blogspot.com * |
Bisik2:
(^_^) masa cuti ni digunakan dgn sebaiknya dgn aktiviti 'menternak lemak'..makan..tido..makan..tido..sebijik mcm kucing dah aku rasa..(^_^)
4 comments:
sedap dibaut sambal......
bok juak nengar nama buah Amra.hehehe.yes polah sambal kendondong la yang paling nyaman.hehe
jeruk buah kedondong!!! mcm kebetulan plk...baru kejap td abeskan semangkuk jeruk buah ni...yummy2...hehehe
wah..buah nie memang sedap gile.haha..kena plak makan petang2..hehe..
Regards,
-Strider-
Post a Comment