. BitterSweetLurveLife: Cinta & Road Signs

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Tuesday, March 15, 2011

Cinta & Road Signs

Cinta lagi...masih lagi entri tentang kisah cintan-cintun..tapi kali ni aku nak share sket pasal road signs yg ada kaitan dalam ciintan-cintun ni..(sharing2 la uols).

NO U- TURN

tanda ni...menunjukkan bila uols dah putus jangan sesekali berpatah balik. uols kena confident..akan dan dpt bertemu dgn sumone yg lebih baik drpd org yg sebelum tu.. (things happen for a reason)...am i rite?

JALAN 2 HALA

ni yg most important uols..aku kira uols memang sgt care ttg hal ni. Komunikasi, mst dua arah. Jgn hanya dimonopoli oleh satu pihak jer..masing2 mst lah give and take..

WORK IN PROGRESS @ CONSTRUCTION

yg ni for those yg ade salah faham..gadoh2 tu biasalah tp jgn le melampau sgt. cobalah utk baik pulih relationship uols perlahan2, jgn dok push sgt2..n jgn pulak korang rs desperate coz nk jg hati org lain. Kl rs x leh carry..juz forget it (follow ur instinct)..tp dalam waktu ni jgn sesekali ungkit masalah lama.

PEJALAN KAKI a.k.a PEDESTERIAN

yg ni..more pd sumone yg uols nak ngorat2 tp xleh masyukk gak cara uols ngorat. seems she/he not interested la tu.so..juz biarkan dia berlalu pergi.maybe dia x ready lg nak serius in love..(ada jodoh x kemana)

JALAN SEMPIT

yg ni uols kena sentiasa BEWARE..
if takde tolak ansur, for sure uols have troubles. kalau uols alert dgn situasi ni..uols try not to be SELFISH.

JARAKKAN KENDERAAN

thou uols dah declare..namun sekali-sekala beri space utk si dia utk buat hal2 peribadi. Jangan terlalu mengongkong dan setiap masa nak kepit je..mcm belangkas..tapi BEWARE jugak le..space pun space jugak. Jgn smpai dia menyangkut dgn org lain pulak ye..

AWAS, JALAN BERBUKIT!

Hati2!!.. Hubungan uols sedang berhadapan dgn masalah. Jgn buat keputusan yg terburu2 yg mungkin akn merugikan uols. Think wisely..kalau rs xleh nak carry lg..so buatlah keputusan yg terbaik.

JALAN BENGKANG-BENGKOK

yg ni aku rasa seswai for those yg msh baru2 lg..biasanya byk onak-duri yg uols kena face at this time..maklumla msh dalam proses ice-breaking lg kan.. so kena la jaga adab and bila berjanji tu kena lah ditepati..kalau tak nanti si dia MERAJUK.

P/S:..that's all..rajin2 la patuhi dan alert dgn road signs semasa memandu... sumber dr.majalah dara.com/sept2008

2 comments:

AmirFX said...

Kmk tok salu jadi pedesterian jak.. Nak nunggu bas sekda.. Teksi mahal gilak... Makei penambang jak murah.. haha...

L@dyKichiMachiko said...

AmiFX:..hahaha dohaii..sikkan ari2 mok makei penambang bro? tukar2lh skali skala.

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR