. BitterSweetLurveLife: March 2011

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Wednesday, March 30, 2011

Pictures speak for me

Menyingkap kembali detik perkenalan antara aku dan dia..
Sekitar Julai 2009..
Setelah sekian lamanya..tidak menitip khabar
Tiba2..handphoneku tertulis.."1 message received"..
Disitulah..segalanya bermula..
And then...we both engaged 
October 2009..
Ketika itu..aku merasakan bahawa aku lah wanita yg paling bertuah..
Happy sangat..even you were not there..
Alhamdulillah..majlis berjalan dgn lancar..
TAPI..
Terdetik dihatiku..adakah SELEPAS ini semuanya akan LANCAR?
Atau..dugaan maha hebat akan sentiasa menerjah?
TUNGGU DAN LIHAT..
How could you torn my heart..
January ~ March 2010
(and perhaps..ongoing)

YES..it's TRUE..tentang apa yg aku slalu fikirkan ttg KAMU..
I had a strange feelings..and I know you're hiding it from me..
Petunjuk ALLAH..convinced me..you have someone else..
AKU~your fiancee
'SHE'~ your girlfriend
How could you??..
No wander all this while..always blame and accused me for being  dishonest!
KAMU..di bayangi oleh kesilapan dan ketakutan kamu sendiri..
TAKUT KANTOI
...Maha Suci ALLAH kerna memberi petunjuk kpdku...
YOU MESS THINGS UP!
YOU HURT ME SO MUCH

Then..I decided to LET YOU GO..
But, you're asking for a chance to fix things up?
WELL..due to the deep consideration..
I forgive you..
and you promised will settled those things!
FINE..
Let's SEE what WILL HAPPEN..next.
YOU BROKE WITH 'SHE'
...quite happy..but it's ON and OFF for a few months
BUT..why do i still feel the strange feeling..again?
ONE DAY,
in the middle of December 2010
I lose my patience and finally i made up decision
maybe this is the best for us..i let you go
and suddenly the engagement dissolved.. you left me without saying a word!
FINE..MAYBE "SHE" COMFORTS YOU MORE..
You leave me alone..Well, that's FINE..
Since you don't need me anymore..
You said..lets fate lead it way of our relationship..
I'M ALONE..FINE..
it's okay..i'm still alive..thou its HURTS!
and I will SURVIVE..on my own.
NOW..I set you FREE. Just go..and live your life.
No more sweet-talk..coz I know who you are.
.SWEET-TALKER, PLAYER, LIAR..

(to be CONTINUE..)
P/S..this narration is based on a real unhappy love story..
SWEETLURVE UOLS!

Jiwaku adalah tulisanku

Lately..i feel i want to be FREE..
feel free to choose..feel free to live..
I'm tired of thinking and waiting..
sometimes loneliness is fun.. just me..loving myself
Life is unpredictable. Love may come and go..
Sometimes, it ends WELL...some NOT.
Triangle love??.. Turn back or move on?
If the opportunity could bring the positive effects..may turning back!
But..if it is WORSE.. move on.. slowly
Love is in the air..how nice if I can have this feeling?
Now..I'm confusing..to love or leaving..
My dreams..would it be a reality? Get married with someone that I love..
and someone that love me..care for me..and never leave me till the end of my life!
Only death can separate us.. but WHO might that person??
Life is complicated.. I am feeling hopeless..
Will I be the most happiest woman in this world?
Will I be blessed?
Feeling...UNCERTAIN.


SWEETLURVE REGARDS GUYS!


Tuesday, March 29, 2011

Good Morning Sunshine...

Assalamualaikum dan Salam Selasa Ceria....




Apa khabar uols pagi ni? Harap2 uols semuanya sihat dan ceria2 selalu dehh.. Saje menjenguk2 blog aku ni pasal semalam aku tak online. Penat sesangat so balik rumah..lepas settle semua yg patut2 tu..aku terus melelapkan mata. Ngannnnnntooookk sesangat..nak blogwalking pun tak larat. Pagi ni rasa lega sikit and aku harap kelegaan ini akan berterusan sepanjang hari ni..coz actually....i hate tuesday. Arini aku punya jadual sangat padat giler2..tapi..kena kuatkan semangat untuk bekerja dan berbakti kepada nusa dan bangsa. Okeh, i'm off for a moment..nak prepare materials for my work. 

SALAM SWEETLURVE

Monday, March 28, 2011

Semangat Oh Semangat

Hambekkk kau..muka toya!
Assalamualaikum...Selamat petang semua! Harap petang ni uols semuanya selamat.. Whoaa..masa utk blogging and blogwalking. Sambil buat keja..nak jugak ada selingan sikit.. Penat dah dok mengadap fail-fail dan buku-buku yang sentiasa menimbun2 atas meja ni.. My tables is so messy rite now..and aku tak suke tgokkk!! Makin banyak keje..makin hilang pulak semangat ni..hadooo. Agaknya dah masa untuk minta transfer ke tempat lain dah kot.. keje macam aku ni..kalau dah lama sangat kat tempat tu..motivasi diri akan semakin berkurangan. Tahun bertukar tahun, semuanya masih sama seperti biasa.. Attitude yg sama... Persekitaran pun sama.. Management pun sama.. Erm..tak tau nak cakap apa.. Nak continue buat keja lahh..

SALAM SWEETLURVE..UOLS!

Sunday, March 27, 2011

I hate dark circles



Dark circle...a.k.a Panda Eyes..huhu. Uols ada tak? Try check kat cermin and belek2 muka uols especially kat area mata tu..korang perasan tak korang punya mata ada lebam2? Kalau ada itu tandanya tak lama lg akan timbul eye bag!! Goshh..i hate eye bag. Nampak mcm org sakit je if eye bag tu obvious sangat..

Actually for those yg masih nak merangkak remaja tu..eye bag tak kelihatan lagi. Tapi those yg semakin meningkat usia macam aku ni..of course..ADA. For those yg sangat2 menjaga penampilan diri benda pasti merisaukan uols rite? Let's find out..why eye bag ni muncul..antaranya:

  • Selari dengan umur anda yang semakin meningkat.
  • Anda ada alahan.
  • Ciri-ciri kulit wajah anda sendiri.
  • Mengalami keletihan setelah bekerja seharian.
  • Kekurangan nutrisi pada tubuh anda.
  • Faktor genetik.
  •  Pengaliran darah yang tak stabil.
  •  Anda menghadapi tekanan dan tak dapat mengawalnya dengan baik.
  • Terdedah kepada cahaya matahari. (Bukan matahari waktu pagi yer.)
  • Penurunan berat badan yang agak mendadak.
  • Ada masalah pinggang dan juga perut.
  • Tisu lemak dan cecair.
  • Masalah sinus.
  • Anda memang ada masalah kesihatan.
  • Anda seorang SMOKERS (perokok)
So..that's it. Aku tak reka2 tau..tapi ini semua adalah hasil dr pembacaan aku setelah mengodek2 Mr. Google. Erm..macam mana pulak dgn ORG LELAKI ek? Uols ada eye-bag tak?

P/S: pasni nak godek2 Mr. Google and tanya nenek kebayan tentang petua nak kurangkan dark circles ni..nanti kita share2 eaa..
SWEETLURVE UOLS!

Love The Way You Blog


Hello you guys..wass up? Dok buat ape tu?..

Bertemu lagi kita di ruangan coret2 bersama..aku..L@dyKichiMachiko. Hahaha.
Topik utk kali ini adalah berkaitan dengan bloggers yg aku selalu terjah2 dan intai2. 

Blogger yg pertama yg aku maksudkan ialah Miss Reddish. For uols information..Miss Reddish ni satu negeri dengan aku..So that make us..Sarawakian..but we're staying in different division. For me, her blog sangat2 best and aku suka sangat cara dia blog..even she's busy wif her job, tp she's got a solution for updating her blog at all times.  
Erm..kalau nak tau more about her..klik link di bawah
v
v
v
v
v

So..nak tau sape lg antara blogger yg aku suka terjah??
Sila tunggu my next entry..ea!
~SALAM SWEETLURVE~

Kangen Band - Yakinlah Aku Menjemputmu (with lyric)

Assalamualaikum semua! 

Salam ceria di petang minggu... Best tak uols punya program petang weekend ni? Mesti best punya kann.. Al-maklumlah, sekarang ni kan hujung bulan and fulus pun masyukk so of course uols sedang berbahagia sesangat masa ni. Kan...kan...kan? Tak kiralah yg berkeluarga or in a relationship or engaged, mestinya sedang menikmati saat2 bahagia uols.. Bestnyeerr.. Okeh,sambil kita berbahagia..aku selitkan uols dengan lagu ni..jom kita layan together-gether...zaaazzzzzz
V
V
V
V
V

Saturday, March 26, 2011

Eumora Miracle Bar


Penah try tak sabun ni uols?.. Ni lah sabun ajaib yg org dok bising tu...dah try ke uols. So far aku tak berani nak try lagi sabun ni..tapi my housemate ada guna sabun ni.. So far, after few weeks dia guna..aku tgok muka dia tegang and berseri2..bersih pun bersih..dan nampak cerah sikit berbanding biasa. So for those yg nak tau lebih details tentang produk ni...terjah2 and klik la kat "tak try kita tak tau" tu . Kalau aku story kat sini berjela2 pun nanti boring lak korang kan..so better check it out sendiri. Aku pun nak try gak guna sabun ni... Untuk awet muda la uols...tp tak konfiden lg. So for those yg penah try or still ongoing guna sabun ni..sharelah uols punya testimonial kat aku..

Aku sukaa..korang??



Weeee...comelnye budak ni kann uols? Chop..chop..hola-holi uols. Dah beberapa hari aku menyepikan diri kan..aku busy skit lately tu yg x sempat nak update new entry for my blog ni. Erm..cam sedap lak susu yg budak tu minum kan uols? Haaa..story pasal susu ni, sape antara uols yg suka minum susu?.. Sila angkat keninggg!! Hahaha..

Aku suka minum susu. Tapi..aku minum susu ikut mood. Aku bukan jenis yg konsisten nak minum susu. Bila aku rasa aku nak minum..barulah aku sibuk2 pegi beli susu kat supermarket. Kalau mood kurang nak minum susu..aku ignore buat tak tau je. Uols nak tau susu apa yg aku suka??? Jom skodeng..



Susu Dutch Lady...i loiiikeee!
Haaa..aku suka Dutch Lady..my favourite is...Chocolate and Full Cream.







Wujud lagi ke Banana flavour ni? Tak penah jumpe pun...kat tmpt uols ada tak?


Haaaa..tu diaaaa. Aku heart sangat dgn susu brand Dutch Lady ni. Nak-nak lagi yg perasa Coklat tu. Yg Full-cream tu biasa2 je. Esok nak pg beli yg perasa Strawberry lah pulak. Sambil aku godek2 Mr Google td..aku terjumpalah susu perasa pisang ni.. Seingat aku, tak penah pulak aku terjumpa perasa pisang setakat ni.. I guess..maybe perasa pisang ni keluaran yg sudah2 kot.. kat tmpt uols ada tak? Okehhh uols..aku nak pg minum susu jap.. Kita rehat dulu..

Thursday, March 24, 2011

Bukan Sasterawan...

Assalamualaikum to all my readers… I’m so sorry for the delayed update today. I’m quite busy this few days. Banyak benda yg nak dikerjakan. Penggunaan disettlekan aku kira agak kurang sesuai kerana  aku merasakan sesuatu yg disettlekan akan  terus selesai di situ.. Hahaha…sekali-skala aku rasa aku ni seperti berfalsafah la pula.. Or, sekadar merepek. Apapun, itu terpulanglah pada kalian semua utk menilainya. Kalau suka, teruskan membaca.. Bosan? Jemu..Fine..STOP and tekan button X. Kepada kalian yg setia meneruskan pembacaan ini…thanks a lot and I really appreciate uols. Okey, aku  kira ini adalah mukadimah utk entriku yg selanjutnya..

~STAY TUNED…I’LL BE RIGHT BACK..SWEETLURVE REGARDS~

P/S:…aku bukanlah Sasterawan Negara, aku hanya manusia biasa..yg mudah terlanjur menuturkan kata2. Mohon  maaf  andai ada pihak yg terluka. Aku melakarkan kata dengan  perasaan yg berbeza2… Jiwaku adalah tulisanku.. Terima Kasih.

Wednesday, March 23, 2011

Yeayy! Aku dah berjayaa!!

Nite uols..thou line tenet agak slow these few days..semangat aku msh berkobar2 utk terus hapdate blog aku yg tak seberapa ni. I don't care ape yg korang nak kata bout my blog..It's simple anyway..kalau tak suka, jgn baca. Kalau nak sharing ideas, sangat2 dialu2kan..i'm looking and making friends.Tak kisah le kalau uols ni still budak2 hingusan ke...tua-bangka ke..(hohoiii..ganasnya bhs) aku accept uols seikhlas hati. Thanks for sudi jd my follower... I'm still new in blogging so lot of things need to learn and catch up..apa2 pandangan dr uols as my sincere readers sgt2 di hargai.... Oh ye.. aku dah berjaya tempek shoutmix at my blog..so uols adalah dijemput untuk meninggalkan jejak uols di sana... Pasni senang le aku nak detect uols and visit uols pulak.. Yeayy!
 ~SWEETLURVE REGARDS UOLs~

Eye-Mo Moist..eye drops

Dare to be different? Grab this..
Sports stylo..like this!
Round shape..never tried this shape
Caakkkk! Hahahaha... Bukan nak promote bout eye-drops tau.. yg aku maksudkan eye-drop ni adalah term yg aku reka utk cuci2 mata. Sorry ek uols. Once in a while bergimik2 ni cam best la pulak. Gara2 terasa feenaatttt dengan key in-key in..so aku merilekskan diri kejap and terjah website FOSSIL. Ni adalah brand jam kegemaran aku..cuci2 mata tengok hot-stuffs yg might be akan jadi one of my dream come true nanti.. So far, aku dah ada two set of FOSSIL watch and aku takat ni tak penah lagi pakai watch yg round shape. Aku lebih gemar wearing yg rectangular shapes. Teringin lak nak try pakai yg round shape kali ni.  Now...tgh fikir and tinjau2 my next collection.. hehehe..Jom kita tinjau lagi together-gether...

nice...kalau aku pakai camana ek??
Ranggi style..

P/S : Seeee...mesti gakk aku pick shapes yg rectangular if compare dgn yg round shape.. Mata aku lebih berkenan dgn rectangular shape la gamakknya. Kalau uols nak survey2 sendiri..uols klikk-klikk je kat link ni and see for urself Authentic FOSSIL.. taaaataaaa
SALAM SWEETLURVE


Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR