. BitterSweetLurveLife

Who's Me??

My Photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Sunday, January 18, 2015

Cakkkkkk!! I'm still here...

Quick update! Sayang dgn blog ni sebab dah lama terabai sebab priority lebih kepada 'kerja yang dibayar gaji'. Life dah tak seperti dulu-dulu lagi..yang masa free nya agak banyak dan wifi nya boleh diakses di mana-mana. But now..totally different. Jadual kembali padat, aktiviti pun semakin berlambak. Never mind, itu dah lumrah kerja. Bila-bila ada kelapangan, akan curi-curi update blog ni jugak! Take care semuaaa...

Saturday, October 25, 2014

Quick update : Jeruk Mangga Asam Boi

Courtesy of Mr. Google images
Mangga memang sedap. Sekarang ni ada satu resipi yang trending di mana-mana media sosial. Rasanya korang semua tahukan.. Macam-macam cara sebenarnya mangga ni boleh dijerukkan. Aku juga antara yang tidak ketinggalan dan sangat menyukai jeruk mangga. Dulu, aku suka jerukkan mangga ni bersama dengan garam, gula dan cili padi je.Pedas-pedas, masam-manis. Then, untuk kelainan ada masanya aku letak asam boi merah. So, jeruk mangga aku akan jadi merah la. Selain mangga, buah kedondong ataupun buah amra pun boleh dibuat jeruk. Cuma mungkin tak se'kick' jeruk mangga.

Kecur liur dibuatnya. Memang trending dah resepi ni. Inilah yamg dinamakan 'improvisation'. Sekarang, kalau kat tempat aku ni..musim buah mangga dah berlalu. Hmm...mana nak cari? 

"Sila kecur liur.."

Nota kaki : Entry hampir ke penghujung tahun... Pity u blog. Ohh.. Salam Maal Hijrah buat kalian semua. Semoga tahun baru ini, lebih baik dari tahun lepas. Aamiinn.. Hingga bertemu lagi!

Saturday, March 01, 2014

2.0.1.4 Super-Duper Busy!

"My therapist..public diary"
Assalamualaikum semua. Dah dua bulan kita berada di tahun 2014. Baru ada kesempatan nak login ke blog. Ni pun just a quick update. Tahun lepas dan tahun ni, memang agak busy. Bukan je agak busy, tapi busy terlampau! Dah tak seperti dulu.. Susah pulak rasanya nak maintain update satu ataupun dua entry.

Therefore, aku sekarang lebih gemar curhat di Dayre. Sebabnya bila-bila rasa nak menaip entry atau nak meluahkan rasa isi hati, terus je click dr handphone, then update. Tak heranlah kalau blog ni makin terbiar dan tak terurus. 

Banyak kerja. Sungguh, daku tertekan dan stresss dgn lambakan tugas ni. Tapi, apa boleh buat. Buat sajalah. 

Nota kaki : Ohh...baru perasan. Rupanya ini adalah entry pertamaku di blog. Ohh my...pity u blog. 


Saturday, November 23, 2013

Tahu Vs Tak Tahu??

Mata masih tak nak pejam. Otak ni masih ligat berfikir dan sangat perlukan jawapan. Kadang-kala aku bagai mencipta halusinasi sendiri dalam ruang yang sepi dan menganggap sedang berkomunikasi dgn si lelaki. 

Ya..harus komunikasi agar semuanya lebih jelas nanti. Mata ke mata..hati ke hati. Biar jelas segala yang tersembunyi tentang persoalan hati dan kedudukan sebenar diri ini. 

Hampir beberapa tahun menjaga hati, mengikat diri, akhirnya dikejutkan dengan kontroversi..yang selama ini hanya hadir dalam mimpi. Namun yang sebenarnya ia bukan sekadar mimpi. Akan tetapi..petunjuk dari Ilahi dan sedikit gerak hati.

Kamu..kenapa dan mengapa harus begini? Aku ingin sekali mendalami..apa sebenarnya yang kamu cari? 

Jika masa dapat diputar kembali..ada baiknya diriku tak perlu ketahui tentang semua ini. Namun, Allah swt lebih mengetahui..dan ingin menguji sekali lagi. Apakah keputusannya kali ini? 

Bukan tak sayang..bukan juga membenci..tapi diri ini telah dikhianati..oleh seseorang yang dipercayai, maka perasaan ini bergelodak kembali..dan perlukan rasional serta ruang sendiri untuk mengubati hati. 

Andai diriku tak tahu, maka sepanjang hidup bersama kamu, adalah tragedi ngeri dalam hidup seorang permaisuri. Namun, aku yakin ada sebab mengapa semua ini terjadi. Kerana itulah kita harus komunikasi..bila tiba saatnya nanti.

Curhat ini bukan untuk membuka pekung sendiri tapi kerana ingin berkongsi rasa di hati yang masih berbelah-bagi..walau sedar diri ini sentiasa dilukai. Tak semua mampu terima bila hati dilukai..namun aku bukanlah sekejam entiti misteri. Aku sanggup hadir disisi..untuk lebih mengerti..agar aku bisa memahami dan melangkah dengan senang hati..kemudian hari..atau bila-bila saja aku harus melangkah pergi.

Jadi AKU harus kuat dan tabah hati!
Untuk terus BERDIRI SENDIRI..
Kerana MATI nanti..
Kita memang SENDIRI!


Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR