. BitterSweetLurveLife

Who's Me??

My Photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Saturday, November 21, 2015

Yayyy!!




Holiday is a rest..
Rest is a must..
Thanks to government..
For this fun and enjoyment..

*****************************
Enjoy? Fun? 
Naahhh.. I don't think so..
Its just a break away from seeing our lively clients..
Still as educator we need a lot of things that we need to plan for the upcoming 'back to school'!

Only teachers know better..
By the way.. Have a wonderful breakaway teachers!

Sunday, January 18, 2015

Cakkkkkk!! I'm still here...

Quick update! Sayang dgn blog ni sebab dah lama terabai sebab priority lebih kepada 'kerja yang dibayar gaji'. Life dah tak seperti dulu-dulu lagi..yang masa free nya agak banyak dan wifi nya boleh diakses di mana-mana. But now..totally different. Jadual kembali padat, aktiviti pun semakin berlambak. Never mind, itu dah lumrah kerja. Bila-bila ada kelapangan, akan curi-curi update blog ni jugak! Take care semuaaa...

Saturday, October 25, 2014

Quick update : Jeruk Mangga Asam Boi

Courtesy of Mr. Google images
Mangga memang sedap. Sekarang ni ada satu resipi yang trending di mana-mana media sosial. Rasanya korang semua tahukan.. Macam-macam cara sebenarnya mangga ni boleh dijerukkan. Aku juga antara yang tidak ketinggalan dan sangat menyukai jeruk mangga. Dulu, aku suka jerukkan mangga ni bersama dengan garam, gula dan cili padi je.Pedas-pedas, masam-manis. Then, untuk kelainan ada masanya aku letak asam boi merah. So, jeruk mangga aku akan jadi merah la. Selain mangga, buah kedondong ataupun buah amra pun boleh dibuat jeruk. Cuma mungkin tak se'kick' jeruk mangga.

Kecur liur dibuatnya. Memang trending dah resepi ni. Inilah yamg dinamakan 'improvisation'. Sekarang, kalau kat tempat aku ni..musim buah mangga dah berlalu. Hmm...mana nak cari? 

"Sila kecur liur.."

Nota kaki : Entry hampir ke penghujung tahun... Pity u blog. Ohh.. Salam Maal Hijrah buat kalian semua. Semoga tahun baru ini, lebih baik dari tahun lepas. Aamiinn.. Hingga bertemu lagi!

Saturday, March 01, 2014

2.0.1.4 Super-Duper Busy!

"My therapist..public diary"
Assalamualaikum semua. Dah dua bulan kita berada di tahun 2014. Baru ada kesempatan nak login ke blog. Ni pun just a quick update. Tahun lepas dan tahun ni, memang agak busy. Bukan je agak busy, tapi busy terlampau! Dah tak seperti dulu.. Susah pulak rasanya nak maintain update satu ataupun dua entry.

Therefore, aku sekarang lebih gemar curhat di Dayre. Sebabnya bila-bila rasa nak menaip entry atau nak meluahkan rasa isi hati, terus je click dr handphone, then update. Tak heranlah kalau blog ni makin terbiar dan tak terurus. 

Banyak kerja. Sungguh, daku tertekan dan stresss dgn lambakan tugas ni. Tapi, apa boleh buat. Buat sajalah. 

Nota kaki : Ohh...baru perasan. Rupanya ini adalah entry pertamaku di blog. Ohh my...pity u blog. 


Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR