. BitterSweetLurveLife: Masalah Air...muncul lagi!

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Thursday, May 12, 2011

Masalah Air...muncul lagi!

Morningg peeps! Ayoyooo..matahari blom terpacak atas kepale lg, mata aku dah layu. Huhuhu..pasal ape? Uols kl nak tau pagi ni tadi seawal jam 4 a.m...aku telah dikejutkan oleh housemateku utk mandi. Wehh, awal tau aku mandi pagi ni td..sebelum Subuh. Usually, around 5.30 a.m in the morning tu barulah start turn aku yg mandi. Skrg ni...weols kat sini ade masalah skit dgn bekalan air. Actually, kalau pepagi camni air tu ade,tp masalahnye sangat le slow. Then,bila tghari maenjelang until nak masuk Isya' baru le bekalan air akan kembali normal. Tu pun, ikut nasib gak tau uols. Actually, selama aku berkhidmat disini...masalah air ni mmg sentiasa timbul..mcm biskut DANONE.."kejap ade, kejap takde.." So, it makes that this problem adalah masalah yg akan dihadapi sepanjang tahun. Nasib baik la dah imun dgn situasi camni. Susah tau kalau takde air ni.. nak masak pun takleh..ape lagi la nak mandi berkali2 especially mase cuaca panas..skrng ni. Adoiyaii! Wandering, bila le agaknya masalah ni akan dapat di atasi??

Bisik2:
kawasan ni ade sungai...tapi..jauh le pulak. Kalau tak,confirm aku ajak housemateku bercanda ria..mandi di sungai..kat situ je air tak reti nak habis..^_^

2 comments:

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

alolor..cian nya sik da aek...dah la cuaca panas terik giler ditambah gik jerebu...maka nang parah mun dah kes sik da aek..
aduh..sabar..sabar.. =0).

wa khairul onggon said...

COba ktk padah mena.. Mok ktk sik mandik pagi tadik nak? kekekeke.. Yalah masalah lembah Klang tuk koh dari dolok sampei nektok.. Mun musimnya, nang readylah segala baldi pa semua hehe :P

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR