. BitterSweetLurveLife: Nak tau khasiat Virgin Coconut Oil?.. There you go..

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Monday, May 09, 2011

Nak tau khasiat Virgin Coconut Oil?.. There you go..

Hye uolsss! Arini aku juz nak direct to the point lahh.. Malas nak bermadah2 dan berbicara yg blossoms bagai..Pasal aku tak punya banyak mase nak blogging coz agak busy dgn keje yg tak pnah nak habis2 nie. Orait..now, aku ialah salah seorang pengamal vitamin keluaran Catalyst which is known as VCO Catalyst. Apekah itu VCO...dan fungsinya??.. Actually ade banyak fungsi utk kesihatan weols. Later on..uols bace je explanation bout VCO ni kat bawah ek. So, for those yg berminat nak mencuba vitamin ni, bleh la uols deal with Dni atau Stokis VCO ni. Uols check it out for urself k..till then...see uols later yahh.

Fungsi & Khasiat VIRGIN COCONUT OIL(VCO) 
keluaran Catalyst :
Untuk kegunaan luaran :
  • Dapat membantu mengurangkan berat badan .
  • Menghasilkan tenaga segera&sentiasa segar
  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
  • Sangat bagus untuk masalah jerawat&jeragat serta parut2 lama
  • Mengatasi masalah kulit berminyak
Untuk kegunaan dalaman :
  • Mencegah risiko penyakit jantung&kadar kolestrol yg tinggi
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
  • Melegakan pernafasan
  • Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
  • Mengurangkan keadaan mudah lapar
  • Melancarkan kitaran haid& menyeimbangkan hormon
  • Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri
Selain untuk kaum wanita, VCO ini juga sesuai diamalkan oleh kaum Lelaki. So, apakah khasiat nyer...meh tgk kat bawah nie :-
  • meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetes
  • mengurangkan stress pada pankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
  • meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat.
  • melindungi diri dari serangan osteoprosis (proses pereputan tulang)
  • mencegah risiko sakit jantung
  • mencegah atherosclerosis (penyempitan saluran darah akibat lemak terkumpul) dan strok
  • membantu menurunkan tekanan darah tinggi
>>>>>>>>>>>>> credited to Mr and Mrs Stokist >>>>>>>>>>>>>

2 comments:

Ardini Humaira said...

:)

selamat bervco dear! nanti leh share tentang lepas guna vco tau... hehe

Nens Collection said...

oo..tu khasiat vco..boleh je campur2 ngn supliment lain kan mcm epo

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR