. BitterSweetLurveLife: Perhimpunan BERSIH... Apa rasionalnya?

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Saturday, July 09, 2011

Perhimpunan BERSIH... Apa rasionalnya?

Hi Uols! Masih 'panas' lagi tentang isu perhimpunan BERSIH.. Ada ke antara uols ni yg pegi join assembly ni? Hahaha..well, aku tak tau nak ulas apa tentang assembly ni..tapi as far as yg aku concern..assembly ni diadakan untuk menyatakan bahawa pilihanraya Malaysia perlu la BERSIH dr gangguan dan pengaruh dari orang lain. Pihak SPR juga mestilah telus dan adil dalam menjalankan proses pilihanraya Malaysia. Dlm masa yg sama, pihak pendemonstrasi jalanan ni juga khabarnya ingin menyerahkan memorandum kepada Yang Dipertuan Agong utk tindakan sewajarnya..


Erm..nampaknya politik Malaysia ni semakin 'panas' dgn pelbagai isu kan uols. Since 2008, macam2 isu dan drama politik yg disajikan..some was interesting and some was ridiculous. It seems that rakyat dah mulai hilang trust terhadap sistem pemerintahan negara. Dari hari ke hari..pelbagai isu yang ditimbulkan.  Siapa yg harus dipersalahkan? Adakah ini petanda..bahawa sistem pentadbiran kian pincang dan goyah? Tepuk dada, tanya minda..

Bisik2:
AWAS..jangan pakai baju warna KUNING..nanti kena tangkap oi!

3 comments:

AmirFX said...

Sistem dah korupsi.. Banyak benda yang menghalalkan cara sidak terus memerintah.. Hope people will understand what is happening right now... Kmk dolok ignorant juak bab politik tapi isu2 kedak pembelian para hakim ya alu soh kmk panas ati jak.. Mun org ya ada kuasa n duit boleh polahnya invincible..

Redbloodsnow said...

bodo cdak molah perhimpunan ya. nyuroh org susah jak. yg paling x boleh blah adalah A.Samad pun ada juak...pui.

merik malu da jak. maka sasterawan NEGARA..hemprh

L@dyKichiMachiko said...

AmirFx & Zie : Menar pdh takorg ya. Sistem dah korupsi, mental dah sik brp nak betul maka jalan paling senang cetuskan huru-hara. Ada antara those yg involve ya umpama baling batu..sembunyi tangan. Apa maok jadi dgn negara kita tok..tang lebih kurang jak dgn negara2 nok tgh bergelodak dgn mslh politik.

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR