. BitterSweetLurveLife: I hate dark circles

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Sunday, March 27, 2011

I hate dark circles



Dark circle...a.k.a Panda Eyes..huhu. Uols ada tak? Try check kat cermin and belek2 muka uols especially kat area mata tu..korang perasan tak korang punya mata ada lebam2? Kalau ada itu tandanya tak lama lg akan timbul eye bag!! Goshh..i hate eye bag. Nampak mcm org sakit je if eye bag tu obvious sangat..

Actually for those yg masih nak merangkak remaja tu..eye bag tak kelihatan lagi. Tapi those yg semakin meningkat usia macam aku ni..of course..ADA. For those yg sangat2 menjaga penampilan diri benda pasti merisaukan uols rite? Let's find out..why eye bag ni muncul..antaranya:

  • Selari dengan umur anda yang semakin meningkat.
  • Anda ada alahan.
  • Ciri-ciri kulit wajah anda sendiri.
  • Mengalami keletihan setelah bekerja seharian.
  • Kekurangan nutrisi pada tubuh anda.
  • Faktor genetik.
  •  Pengaliran darah yang tak stabil.
  •  Anda menghadapi tekanan dan tak dapat mengawalnya dengan baik.
  • Terdedah kepada cahaya matahari. (Bukan matahari waktu pagi yer.)
  • Penurunan berat badan yang agak mendadak.
  • Ada masalah pinggang dan juga perut.
  • Tisu lemak dan cecair.
  • Masalah sinus.
  • Anda memang ada masalah kesihatan.
  • Anda seorang SMOKERS (perokok)
So..that's it. Aku tak reka2 tau..tapi ini semua adalah hasil dr pembacaan aku setelah mengodek2 Mr. Google. Erm..macam mana pulak dgn ORG LELAKI ek? Uols ada eye-bag tak?

P/S: pasni nak godek2 Mr. Google and tanya nenek kebayan tentang petua nak kurangkan dark circles ni..nanti kita share2 eaa..
SWEETLURVE UOLS!

2 comments:

Redbloodsnow said...

HAAA..hi five yang! mek pun hate giler dark circle. mek pun siap ada eyebag ckit. bencik kamek aie

nyuruh mata mek nampak tua jak..sobsobsob :(

L@dyKichiMachiko said...

Zie:..sep-sep..hehe. Nie gaya dah kita tok hari2 ngadap komputer tek.. yapun faktor nya juak yunk..

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR