. BitterSweetLurveLife: Kelopak mata bergerak2??..Maksudnya?

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Thursday, April 14, 2011

Kelopak mata bergerak2??..Maksudnya?

Bukan MATA sebenarku..^_^
Hallluuuuuu Uolss..apa khabar? Nampaknya hari ni aku lewat ON AIR...well, nak buat camana,,dah keje melambak2 so kenalah siapkan keje dulu before mengONLINEkan diriku ini.. Kang asyik leka online, blogging, keje dah tak pandang  dah.. Hahaha.. Seronok gak blogging ni, eventhou sometimes aku nyer entry post ni tak le semenarik entry2 blogger yg lain...tp itU tak menjadi masalah pun bagi aku..asal aku happy and jiwa aku tenang...enuff! Nak baca..SILA, tak nak baca pun..SILA2LAH..ngee.

Uols penah tak mengalami insiden cam yg aku rasa lately?..Kelopak mata atas - kanan,kiri bergerak2. Penah tak uolsss? Aku dah masuk 3 hari dah experience kejadian ni - kelopak mata atas bergerak2, secara selang seli. Ermmm..based on kata2 org tua yg dah berexperience ni.. kalau mata sebelah kanan yg gerak, means nak menangis..bakal dpt berita yg kurang elok..if mata sebelah kiri pulak,..akan dapat sesuatu yg menggembirakan.. Ntah betul, ntah tidak..terpulanglah ek.. Coz aku nak tau sgt apakah maksud pergerakan itu, maka aku godek2lah Mr Google td dan terjumpa info ni..(kita baca sesama k)..

PERGERAKAN TUBUH DAN MAKSUDNYA
1-- Kelopak atas mata kanan bergerak - beroleh kewangan

2-- Kelopak mata atas kiri - melihat perempuan
3-- Kelopak mata atas kiri bergerak - anda akan berjalan jauh
4-- Kelopak mata bawah kanan - hendak menangis
5-- Ekor mata kanan bergerak - menerima kedatangan org jauh
6-- Ekor mata kiri - mendapat sedikit kepayahan
7-- Biji mata kanan bergerak - akan menangis dalan bercinta
8-- Biji mata kiri - gembira dihati
9-- Kening kiri bergerak - beroleh kelapangan
10-- Bibir atas bergerak - anda akan bergaduh/berbalas balas jawaB dgn seseorang
11-- Bibir bawah - ada org sedang mengata/mengumpat tentang anda
12-- Siku kanan bergerak gerak - beroleh kebahagiaan
13-- Siku kiri - org yg mengasihi kita akan datang
14-- Bahu kanan bergerak² - harta akan datang kpd kita
15-- Bahu kiri - bakal berjumpa pembesar/ketua
16-- Pipi kanan bergerak - alamat sakit mata
17-- Pipi kiri - sentiasa bahagia


Bisik2:
nape agaknye ye? nak dapat duit berjuta2 ke? or nak menangis, takung airmata?


2 comments:

senyumSOYA said...

mata da penat ngadap lappy kot..hehehe

Azlan Hasan said...

secara logik kadang2 kita menangis gak klu dapat berita gembira kan??ntah2 that tears is tears of joy..hehehe..

Regards,
-Strider

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR