. BitterSweetLurveLife: Menarik takk?~..senario sambutan hari guru disekolahku

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Thursday, May 26, 2011

Menarik takk?~..senario sambutan hari guru disekolahku

*Halluu Uols..ni adalah entry bergambar sekitar sambutan Teacher's Day disekolahku pd 18 Mei yg lepas..supposed celebrate on 16th, tp ditunda ke tarikh ni disebabkan oleh masalah teknikal..*

Barisan guru2 belia yg sdg sabar menanti ketibaan Tuan Pengetua untuk perarakan masuk ke dewan
Comel2 dan muda2 kan..cikgu2 kat sini..semuanya msh dalam lingkungan 20an..fresh graduate.
.
Cikgu2 ni memang pantang tegok camera terus 'camwhoring'
Selepas perarakan masuk dewan..nyanyi National Anthem..'Negaraku'..mase utk duduk bersantai sambil mendengar ucapan dan perutusan2 yg berkenaan.
Then, tiba mase utk persembahan pelajar pula. Ni persembahan koir drp pelajar2 Tingkatan 6 Rendah yg baru je masuk mendaftar beberapa minggu sebelum tu. Sempat jugak dorg berlatih..
Haaa..yg ni pulak adalah sketsa. Honestly, aku kurang faham dgn plot yg dorg sampaikan..
Apapun,
bravo for them kerana berani performed.
Lepas sketsa tu..all teachers, naik ke pentas..nyanyi lagu "Kami Guru Malaysia"..then diikuti pulak  dgn bacaan ikrar dan upacara memotong kek oleh Tn. Pengetua..
So..ni la
close-up kek hari guru weols!
Opss..tetiba lak ada pic budak2 pakai baju tradisional. Actually, ni senario selepas tamatnya majlis perhimpunan di dewan.

FYI, baju tradisional yg dipakai oleh students ni ialah baju tradisional suku kaum Iban. Comel tak dorg? Tgok la aksesori kat atas kpale dorg tu..berat gak tu even diperbuat dr aluminium..ceaa..betul ke aluminium??..  Dorg berpakaian camni coz jadi penyambut tetamu utk acara "Jamuan Kelas Terbuka"..tp jamuan ni juz utk guru2 je tau. Students tak dibenarkan melawat kelas yg lain. Kena stay n makan dlm kelas sendiri je.
Haa..uols tgok la makanan yg kelas budak2 penyambut tetamu tadi sediakan kat kelas dorg.  Macam2 ade tau uols, kalau boleh semua nak makan. Tapi kena bagi ruang kat perut utk melawat ke kelas yg lain pulak..coz difahamkan kelas2 lain menunya super delicious! Kelas ni punya menu tak kurang hebat gak uols.
Yang ni pulak..menu di kelas Tingkatan 6 Atas.. penuh satu meja dgn makanan. Cikgu2 bleh pilih je nak makan ape.. Tgok tu, ade puding, agar-agar Milo, honeydew, papaya, kari ayam..perghh..tgok pic ni je dah lelehh wehh!
Haa...ni dia..weols yg dtg bertandang ke kelas Upper 6 ni. Uols tgok tu,atas meja dorg penuh dgn hidangan yg mabeles.
Sorry la..uols tak nampak pulak apa yg dihidangkan. Sgt kreatif..dlm kelas ade pokok tau! Pokok kelapa sawit lak tu. Bila mase gak dorg ni, tanam pokok tu ea??..Hahaha
Kelas upper 6 yg seterusnya pulak, berkonsepkan restoran. Siap amik2 order  utk cikgu nak makan ape.
Layanan mmg berkonsepkan uols makan di restoran..
yg bestnya restoran ni..makan FREE.. Hehe.
Ade
air kelapa gak tau! Feveret...sorrgaa rase tekak ni lepas minum air kelapa yg fresh. Sygnya, takleh nak belah nak makan isi..segan lak nak suruh budak2 tu belahkan..Hiksss.
Snap..snap..menu yg ade kat 'restoran' ni.. Mase ni weols dah takleh nak makan dah pasal perut dah terlalu kenyang.
Menu kelas ni pun mabeless..ade pucuk ubi, rendang ayam, umai ikan, ayam pansuh pun ada..
Tu dia..pelayan 'restoran' menghidangkan dragon fruit utk cikgu2 yg dtg bertandang. Pernah makan buah naga tak uols?
Sedapkan?
Tak sempat lak nak makan..pasal weols kena melawat ke kelas yg lain pulak. Saje nak menjenguk, menu2 yg dorg sediakan.. Kl teringin nak makan..minta tapaukan dan suruh pelajar letak atas meja..
Tak ketinggalan juga, kek lapis sarawak dan swiss roll. Ni menu kelas Form 3.
Almost the same spt kelas yg lain, perut dah kenyang so juz snap2 pic je.



*Amacam..best tak sambutan Teacher's Day disekolahku?.. Cikgu2 pun tak larat nak makan coz dah terlalu kenyang, so ramai gak yg ambil peluang utk tapaukan makanan yg ada. Pelajar2 pun sgt sporting. Lepas tamatnya acara jamuan kelas terbuka tu, pada sebelah petangnya pulak..ada acara sukaneka utk guru-guru yg dikendalikan oleh Pengawas sekolah. Nak tgok senario sukaneka tu..TUNGGUU..next entry pulak..*

5 comments:

AmirFX said...

Kamek.... Kamek.... Kamek asa brang makan ya nang mengiurkan... *gurp*

Miza Yusof said...

sedapnya makan. meriah betul sambutan hari guru :)

L@dyKichiMachiko said...

AmirFX:..erk? brg makan menggiurkan? Wowww!

Miza: ..yup,memang sgt meriah.mcm buat open-house mase hari raya pun ada..

Azlan Hasan said...

wah..meriah gak sambutan hari guru kat serawak nie..hehehe..

Regards,
-Strider-

Ain Shafinas said...

amboi meriahhh gitu !!

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR