. BitterSweetLurveLife: Nuffnang Ohh Nuffnang..dan tujuan aku berblog..

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Tuesday, May 24, 2011

Nuffnang Ohh Nuffnang..dan tujuan aku berblog..

"Ohh Mr Nuffnangg..why don't you keep on moving?.. Come on..come on.."
Well uols.. Busy tak? At the moment ni aku agak senggang skit so..aku surfing2 la jap..kpale ni macam dah nak pecah je bila asyik pikir sal keje. Hurm...dah jadi lumrah, keje mmg takkan penah habis2. Sambil2 bersantai ni, aku pun check it out la aku punya Nuffnang akaun..pasal dah lama tak dijenguk2. Hurmm..so sad! But..not totally sad la..juz that aku agak heran coz my account tu still static dgn jumlah yg hanya 'sekupang dua'. Apapun, alhamdulillah..syukurlah dgn apa yg dah dpt so far. Nak tunjuk kat uols..segan pulak..nanti kena gelak. Yela...blogger yg kurang tegar cam aku ni mana le nak sama standard dgn blogger2 yg idea dorg tak reti2 nak putus..everyminute ade2 je entry or story yg best..bombastic..two thumbs up being published. Blog pun sgt menarik..lip lap sane sini..tak berat senang nak loading..so siapa yg tak suka nak dtg singgahkan?

Erm, actually aku admit masih kurang arif kalau cerita pasal Nuffnang ni..dan tujuan aku berblog ni pun bukannya semata-mata nak kumpul duit Nuffnang or ChurpChurp tu...tapi my primary intention is to spent my leisure time. Sungguhpun aku tau, an academic staff ni jarang ade mase lapang sebenarnya..staff akademik, sgt busy tau uols! Nampak je keje weols ni cam senang, tp sakit otak woo..nanti ade mase aku storykan weols punya bidang tugas dan tgjawab. 

Next..blog ni aku create as a medium to share and get information. Di samping itu, juga sbg medium utk aku meluahkan rasa hati..suka-duka..manelah tau if ade kawan2 blogger yg sudi nak bg tunjuk ajar or pendapat yg bernas. Eventhou,weols juz know each other in blogger it doesn't wrong to share and care with each other..rite? Asalkan jgn terlebihh..sudah le. Yg penting setiap apa yg kita nak buat mestilah berlandaskan nawaitu. Am I rite? 

So,berbalik kpd Nuffnang. Erm,actually aku salute kat uols yg bleh earn sampai beribu-riban in ur Nuffnang account tau. Nak kata jealous tu..erm no lahh! Honestly, aku sgt impressed. Kagum sekagumnya. I believe..itu semuanya berkat usaha dan kerajinan uols jugak rite..dan setiap org ade rezekinya yg tersendiri. Sementara aku, erm..maybe belum masenya lagi,tapi akan terus cubajaya utk jadi like uols yg dah success earning from Nuffnang. Hopefully, I can make it one day. Chaaiiyokk!!

Bisik2:
thanks to those yg sudi jd follower dan yg sudi singgah disini..tanpa uols..blog ini sunyi sepi ceaa..arigato kogaimass!

4 comments:

nida-razak said...

sama la ngn nida..nufnag tu bukan tujuan utama..yblogging sbb nk tukar2 idea, luahkan isi hati..hehe..nufnag nida pon baru sket, still xtau sangat..pelan2 la..huhu..

AmirFX said...

Kmk asa nuffnang tok nangga post kita juak kali.. Mun post sehari mok cecah pageviewed smpei berjuta kali sidak cepat2 merik faedah...

Daddy Zuki said...

salam...terjumpa blog u. sy tulis blog ni utk meramaikan kwn2. pas tu nak tambah ilmu sbb sy boleh tahu berita2 terkini dgn menengok blog list di dlm blog sy tu...mana ada entri yg best2 sy gi bukak la...kan senang nak cari sumber maklumat. Ttg nuff n churp tu kalau ada org klik maka dpt la duit ..jd kena terus berusaha...

http://zukidin.blogspot.com

Redbloodsnow said...

bg mek nk yang...nuffnang tok ibarat bonus utk kta being a blogger. mcm nektok nk...dh lebih 3 bulan mek x dpt BE...tp mek x kesah lak. apa yg penting, mek dpt berblogging..hikss

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR