. BitterSweetLurveLife: JD 'CHEKGU' NI SENANG,RILEKS..CUTI BYK?? ~ iye ke??~

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Sunday, June 05, 2011

JD 'CHEKGU' NI SENANG,RILEKS..CUTI BYK?? ~ iye ke??~

Halluuu Uolss...buat ape tu? It's Sunday..so I guess of course uols dok berjimba2, dan liburan sama teman2 yg superb..dan tak kurang juga yg pegi attend majlis kenduri kawen, makan nasi dan lauk free. Al-maklumlah..biasanya musim2 cuti sekolah camni le masanya utk berkenduri-kendara bagai.. Aku pulak mase ni...erm..sangatlah tenang coz tgh 'melahap' ubi kayu rebus cicah dgn gula..sambil tu jari-jemari aku dok sibuk menari-nari atas keyboard ni menaip ritma ayat2 yg sedang berlegar2 di mindaku. Perghhhh..ayattt! Harap uols tak meluat ye..(^_^)

Arini aku nak share wif uols a note yg aku 'ter'baca..which was note tersebut tlah ditagkan utk a friend of mine ni. Since, she's in my friendlist so aku pun join sama2 go through this note. Just for an overview of this note..that's real and I really agreed it. Cabaran wokkk! So..uols ada ke camtu??



Tugas Guru- Bukan stakat 7.30pg-1.30ptg.. Cukup menarik dan sememangnya aku sbg salah seorg drp 'mereka' sgt2 bersetuju dgn note ni..Tgoklah sendiri..betapa berat dan mencabarnya tugas menjadi seorang guru.. Masyarakat sekeliling seringkali beranggapan, jd guru sgt rilekss...berbaloi dgn gaji yg weols dpt..(*is it? ) Nahhh,aku rasa pendapat mereka tu sama sekali tidak benar! 


Guru zaman sekarang, bukan mcm guru zaman dahulu...Banyak tugas2 lain, key in itu..key in ini.. pendek kata..tugas ni mengalahkan kerja yg dibuat oleh seorg Kerani.. Sape yg jd Kerani tu, minta maaf la ye..bukan nak pandang rendah pada uols..tapi if uols dibebani tugas yg mcm ni..agak2 uols bleh buat ke tak?? Aku bukan ckp2 kosong ye, apa yg Jimmy Rose ni tulis memang BENAR!  So, itulah pengorbanan dan penat lelah seorg GURU..


Bisik2:
arghhh..nak design worksheet utk kelas tambahan pulakkk...back to school soon.. gonna be sgtt busyy and hectic!

2 comments:

puterinuraqiliah said...

nak jadi cikgu kena fikir byk kali. bukan senang tugas seorg cikgu ni. kdg2 dari pgi smpi ke mlm bekerja. PENAAAAAAT!!!=,=

Redbloodsnow said...

mmg syorga wooo jd cikgu nk ow. byk cuti. kdg² keja half day jak. best! syg mek xda bakat pendidik..mun sik kan...maok jak rs masok maktab..hehe

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR