. BitterSweetLurveLife: Diserang Ulser! Benci kauu..

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Tuesday, June 07, 2011

Diserang Ulser! Benci kauu..

*pic Mr Google je ni*
Erm..apesal la tak reti2 nak 'aman' mulut aku ni ek? Before school break aritu pun aku kena ulser gak and alhamdulillah sepanjang bercuti ni..slowly cured. Then, suddenly dah nak back to school ni..dia maii pulakk! Argghhh...geram aku. Sakit dan pedih tau uols. Kali ni kena kat bibir depan, sebelah dalam. Sgt seksa rasanya. And suddenly....selera makan aku pun terbantut coz kesakitan dan kepedihan tu indirectly 'mematikan' selera aku..tapi kekadang aku tetap pulun gakk makan. Especially, when there's sambal belacan being served. 

Kalau ada sambal belacan aku memang tak leh tolak nak makan. My faveret tu..sorgaaa rasanya menyambal. Nasik pun mau 2,3 kali tambah woo..Fuhh..cuti ni mmg puas menyambal je aku.. Uols ada petua yg leh curekan ulser ni dgn cepat tak? Tak tahann la.pedihhhh..(T_T) 

Bisik2:
dah letak garam kat tempat ulser tu..tp serius..tak tahan!! Pedih sampai keluar airmata tu..

8 comments:

Ain Shafinas said...

sian nyee sis. sha pun penah kena sekali, but just once in life la kot, lps tu takde da. klu tak minum air pun cume kering la bibir ni..

Hajib said...

ubat ulser kmk.. pecah-pecah panadol then cap cap rah ulser yaa... :)

AmirFX said...

Try ngn makan eskrem.. Kmk pernah cuba n berkesan juak...

Nens Collection said...

org ckp ltk garam..auuuwww kite plak trasa pedih ..

Redbloodsnow said...

olatedah nya...puluk oral aid ah dear :)

L@dyKichiMachiko said...

Sha:..huhukks.pedih la sis.akak bukan once in a life time dah kena..dah terlampau kerap.

Hajib:..panadol? Ok..lak try.

AmirFX: eskrem? mun kmk bukan k ngubat,tp k melegakan tekak.lamak dah sik mkn eskrem juak tok.

Nens: dah letak..tp pedihhhh!

Zie:..yup,kmk letak oral aid jak. dah beransur bait.

~thanks uols..~

L@dyKichiMachiko said...

Sha:..huhukks.pedih la sis.akak bukan once in a life time dah kena..dah terlampau kerap.

Hajib:..panadol? Ok..lak try.

AmirFX: eskrem? mun kmk bukan k ngubat,tp k melegakan tekak.lamak dah sik mkn eskrem juak tok.

Nens: dah letak..tp pedihhhh!

Zie:..yup,kmk letak oral aid jak. dah beransur bait.

~thanks uols..~

PrincessHaNako said...

byk kan minum air suam :)

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR