. BitterSweetLurveLife: Disaster Monday!....Salah sendiri terusss JIWA KACAU.

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Monday, July 11, 2011

Disaster Monday!....Salah sendiri terusss JIWA KACAU.

Sekadar Hiasan

Alahaiii…so a bit unlucky today. Jiwa aku pun terus KACAU dibuatnya. Alkisahnya begini, lepas je aku balik dr menapau and having my breakfast di rumah..(sempat lg balik rumah kauu..even tgh keja), aku dikejutkan dgn panggilan telefon from my housemate. First, thought she asked me to conserved water..al-maklumlah, tempat weols agak kerap berlaku ketiadaan air.

Dipendekkan cerita..panggilan tersebut actually from our school clerk. She asked me to come to the main office coz she has something to tell. So, dgn lenggang mak limah, aku pegi la jumpa ‘kakak clerk’ ni.

‘Kakak Clerk’: (senyum manis dia bila nampak aku datang).. Maiii japp. Ada benda nak cakap.

Aku : (ikut dia masuk p boardroom yg berbau hapak).. Apehal kak?


‘Kakak Clerk" : Eh..kitak udah madah dgn pengetua sik yg kitak tinggal dalam? Bukan    apa..pengetua madah kitak belum jumpanya gik. Better kitak jumpanya and tulis surat utk mohon tinggal dalam. Rugi kitak kelak mun RM250 (elaun perumahan) ya dipotong camya ajak, kitak sikda black and white….

Aku : Yalah tek, nak jumpa boss kelak..nya yg sikda. Bila kita ada masa, nya yg sikda masa free.. Kamek akan jumpanya juak untuk clarifykan everything. Terima Kasih kak.

Kakak Clerk    : Ya ajaklah tek.

Haa..itu adalah antara perbualan aku dan kakak clerk di main office pagi tadi. Readers yg semenanjung faham tak? Well..aku rasa BM Sarawak ni takla susah sgt nak faham. Aku sum up for uols k.

Nothing much actually, juz pasal permohonan aku yg nak stay di kediaman guru. Before ni, aku stay luar dan sometimes berulang alik dr Miri..it’s tiring. Sangat2 penat tau coz  jarak perjalanan dr Miri memakan masa almost 1 hour 30 mins. Imagine la..berapa banyak masa..tenaga dan wang ringgit yang dah terbuang? Plus..safety pun terancam. Pompuan pulak tu..kalau jadi apa2 kat tengah jalan, sape yg tau kan? Jalanraya kat Sarawak ni bukan macam jalanraya kat Semenanjung nun.. Camtu je al-kisahnya.

Before ni..memang ada hati nak mohon tapi belum decide sepenuhnya lagi. Sambil tu, ‘menumpang la jadi setinggan’ di unit warden coz close dgn kawan yg dok situ. Erm.. now hopefully, permohonan aku akan diterima even aku tau, aku ada kesilapan di sini.Tak guna nak regret..just tell and clarify the real situation.. Am I right?

Bisik2:
Yahh…nampak sgt  JIWA KACAU.. entry panjang berjela. Hope everything gonna be alright!

6 comments:

[sutera kasih] said...

ehh jaoh ya ehh sejam lebih..bait juak ktk sik lelah ulang alik tiap2 hari..skt jak bdn dear..bln lps ada kmk ke miri jalan2..

AmirFX said...

Jauh juak perjalanan ktk ya bagi seorang ompuan ke tempat keja.. Wish u get those place to stay...

L@dyKichiMachiko said...

SuteraKasih:..yalah tek.nang jauh juak.kdg2 aher sampe opis.maoknya sik lelah.tp demi org tersayang tek..apa pun sanggup. Hehe..tp kinek kmk dah tgal menumpang dgn my fren lok.so sik la kamboh agik.

AmirFx:..yup! yalah org gelar kmk tok "Daring Teacher". Thanks!

dill said...

harap2 awak dapat tempat tinggal yang lebih dekat.

dill.

Azlan Hasan said...

inyallah diterima and i think they should consider carefully..1 hour 30 minute tu cam macam kl pergi seremban..giler jauh for single female driver..

Regards,
-Strider-

Redbloodsnow said...

on monday ariya pun mek jiwa kacau...mah nyawa mek dgn environment office mek dh koh. menyesakkan ati jak.

bos lamak tok kin demand n cerewet :(

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR