. BitterSweetLurveLife: First time makan icecream Iglool..terus jatuh cinta wehh!

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Sunday, May 22, 2011

First time makan icecream Iglool..terus jatuh cinta wehh!

Hollaa Uols! I'm back on the track..after a few days dah tak hapdate ape2 in  my lovely blog ni. Bukan saje2 nak menyepikan diri tau uols..tapi dek kerana kekangan mase dan juga bebanan keje yg agak byk buat mase ni.. so aktiviti belowalking dan bloggingku terpaksa ditunda...sedih2. For uols info, last friday..on 20th, actually aku and other staffs attending our dinner di Imperial Mall Hotel, Miri. Dinner tu, diadakan sempena menyambut "Teacher's Day"..like, me. Hehe..akhirnya aku terpanggil jua utk expose myself. Yess..i am an academic staff. Sorg tcer yg sempoi...dan slamber rock..ceaa. Well..today,aku bukannya nak story bout dinner tu..tapi aku nak story pasal ice-cream. Sape suke makan ice-cream?.. Sila angkat tangann! Well..i know, ramai yg suke gak mkn ice-cream ni..like, me..setelah entah beberapa bulan tak menyentuh dan tak menikmati ice-cream, tetiba yesterday afternoon..rase terpanggil nak makan ice-cream. So, kbetulan my housemate ade mention nak makan ice-cream the day before..aku pun bgtau kat dia..keinginanku yg nak makan ice-cream as well. Hehe..so kiteorg pun terjah le shopping complex yg paling famous di bandaraya peranginan ni ; Bintang Plaza a.k.a Parkson. Cuaca semalam pun agak panas tau uols..tekak aku ni asyik dahaga je..dan craving for benda2 sejukk. Sampai je di Parkson, weols singgah makan ice-cream di Iglool Kiosk..next to Teabox Kiosk..blogger yg dok Miri..mst familiar dgn tmpt ni...rite. Ni first time aku makan ice-cream Iglool tau uols dan rasenye...fuhhhh..sangat sedap. Two thumbs up! Aku ordered Chocolate Jam Snow Ice..sedap sesgt dan rase nak lagi!

Snow Ice yg sedapp dan buat uols lelehh!!
Nak tau more info tentang Snow Ice dan the most popular flava in town..jom terjah website ni..Snow Ice Iglool .. First time rase..terus jatuh cinta wehh! Pasni nak makan ice-cream di Iglool dan order flavour yg lain pulak! ^_^..  Selamat melelehkan air liur uols!

Bisik2:
coming up next....nak try ice-cream di Sunny Hill, Kuching.. Mr. Fiance dah agreed nak bawa pg sana!^_^

3 comments:

mimie kamisah said...

rasanya belum terlambat untuk mengucapkan "selamat Hari Guru".. :)

Azlan Hasan said...

laa..techer rupanya..hehehe..happy teacher's day...hehe..btw ice tu looks so nice laa..kena plak baca entry time2 tgh hari nie..rasa nk mkn plak..hehehe

Regards,
-Strider-

Ardini Humaira said...

wahhh dear! duk miri ye... nanti dni ke miri kita jumpa ya :D

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR