. BitterSweetLurveLife: Mengidam jeruk buah amra....le pulakk!

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Thursday, June 09, 2011

Mengidam jeruk buah amra....le pulakk!

*Pic from Mr Google*
Haluuuuu Uols! Aku rase semua tau ni buah apakan? Ala..kacang je..if uols yg familiar dgn spesies buah ni, haa ni la dia buah kedondong.. ataupun buah amra. FYI, buah ni kalau dah musimnya..ya ampunn sgt le banyak bergayut2 kat atas pohon. Tu yg buat aku jadi terliur dan tak tahan iman nak menyambal hari2...thou aku punya ulser ni tak sembuh lagi. Coz aku ni memang hantu sambal..dan semestinya, sambal tu harusss pedas. Tak pedas..tak umphh!



Itulah kebahagiaan yg dirasai bila berada di kampung kan uols..nak2 lagi if family uols ni rajin menanam spesies buah yg memang menjadi pujaan hati uols.Bila musim buah je..leh balik kampung..makan buah. Semuanya uols leh dpt senang2 tanpa perlu pergi ke kedai ataupun tamu. Mujurlah kat rumah aku ni ada dua batang pokok buah kedondong yg sedang lebat berbuah. So..sekarang ni adalah musim menyambal kedondong! So, arini nak plan buat jeruk buah kedondong. Ermm..selain dibuat jeruk, buah kedondong ni leh buat apa lagi ek?

*special thanks and credit to http://detraveler.blogspot.com *
Bisik2:
(^_^) masa cuti ni digunakan dgn sebaiknya dgn aktiviti 'menternak lemak'..makan..tido..makan..tido..sebijik mcm kucing dah aku rasa..(^_^)

4 comments:

mOnAlEa said...

sedap dibaut sambal......

labulabi said...

bok juak nengar nama buah Amra.hehehe.yes polah sambal kendondong la yang paling nyaman.hehe

-✿Ayu✿- said...

jeruk buah kedondong!!! mcm kebetulan plk...baru kejap td abeskan semangkuk jeruk buah ni...yummy2...hehehe

Azlan Hasan said...

wah..buah nie memang sedap gile.haha..kena plak makan petang2..hehe..

Regards,
-Strider-

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR