. BitterSweetLurveLife: Sayangi Wanita & Hargailah Wanita....

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Tuesday, December 27, 2011

Sayangi Wanita & Hargailah Wanita....

"Fahamilah isihati seorg wanita yg mungkin anda tak ketahui"

Assalamualaikum uols! Tadi masa blogwalking baca entry kwn2 bloggers..aku singgah lepak jap kat blog Qaseh ni dan tertarik dgn entry yang aku rasakan patut kita kongsikan bersama. Aku harap bila uols dah baca dan selami semuanya, persepsi uols akan berubah dan lebih menyayangi dan meghargai insan yg bergelar 'wanita'. Aku berbangga dilahirkan sbg sorg wanita. Kini, wanita memainkan peranan yg amat penting dlm sesebuah institusi kekeluargaan, bahkan menjadi 'tulang belakang' buat si suami. 

Maka dgn itu, khusus buat KAMU (LELAKI) yg bakal ataupun sudah bergelar suami dan ayah, entry berikut khas utk kalian. Cuba selami dan fahami. Nak tahu..mengapa dan kenapakah para wanita khususnya isteri & ibu cepat nampak tak menarik??... 

Semuanya tersingkap di ENTRY INI.. Lepas baca nanti, harap uols mengerti dan cuba utk menjadi lebih prihatin terhadap para wanita terutama sekali buat isteri kalian..

Bisik2:
semoga kehidupan kita akan bertambah baik dan harmonis apabila masing-masing sama2 bertoleransi.. Sesekali, bawalah si isteri pergi ke spa buat rawatan badan setelah penat bekerja & menguruskan rumahtangga.. They deserve it!

3 comments:

eva said...

huhuhu..udah mek bc..tedah lu jak asa bc..alu teringat ngn mak.. n ngenang dirik kta gya kelak..

Tea said...

kadang2.. alah bisa kata org..

sebab dari early marriage sik pernah fikir mcm ya.. then most mak2 tok bersyukur bah.. fitrah isteri giyalah...

Redbloodsnow said...

Ya lah tek. kdg² lumrah hdup nang gya. susah nk menghargai org. sik kesah laki o ppuan.

mek sik suka koh dgn org yg x pandey nk menghargai kmk :P

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR