. BitterSweetLurveLife: My Lunch Set..

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Sunday, April 17, 2011

My Lunch Set..

Hye uols. Yahh,tak terasa..cepat tol masa berlalu. Pagi td aku show off kat uols my breakfast punya menu kan? So, kali ni aku nak show off kat uols my lunch menu...just a few hours ago. Hehe..arini asyik ngeso makanan jak owhh..Hahaha. I'm sorry if the pic taken not clear..maklum la snap guna hp camera jew.. So, here it is!
v
v
v
v
v
v
Telur Padi..*pinjam dr Mr GOOGLE*
v
v
v
v
v
v
Nilah ghopernye telur padi tu..menu lunch arini my housemate yg sediakan. Aku juz tumpang makan jer. Hehe.. Camana nak makan telur ni? Senang je..letakkan kicap manis ADABI,  and then perah sedikit jus limau kasturi, potongkan cili padi (ikut tahap mana uols suka makan PEDAS),  and potongkan bawang besar or bawang merah. My family members kl ngap telur padi ni..memang leh masukk..my housemate pun masukk..tapi aku..huhu..tak reti lahh..*mintak maap ye my housemate,aku mmg takleh go laa..even aku dah try*


Inilah set lunch weols ari ni.. Simple je..kan. Yg first tu..PEDAL AYAM MSK KICAP+ SYR KOBIS..and yg second tu..TELUR PADI. Yg tak dilabelkan tu..tak intro pun uols tau..rite? Hehe.. Lunch set ni semuanya my housemate yg prepare arini. Ok uols...aku nak take a nap for a while..later on kita jumpa lg k. 

7 comments:

Azlan Hasan said...

aik..telur padi..pakai telur ape masak??hehehe..1st time dengar pasal telur padi nie..hehe

Regards,
-Strider-

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

ello dear ;)
sis folo sini..
pssttt...nak bg cadangan skit boleh..terpulang nak ikt atau tak..x ada paksaan tau..

sis rasa blog awak agk berat dgn widget2 tu..cuba buang skit bg blog ni ringan skit ehehe..org menunggu pn x lama nnt ;)

entry utk kamu yang..

http://eppyphamdiary.blogspot.com/2011/04/telur-padi-menu-masakan-baru-utk-dapur.html

Hafizah Mohamad said...

telur padi tu betul2 telur ka atau macam sayur...x nampak cam telur pun...he he he sbb akak ni first time dengar nama telur padi...kalau cili padi tu selalu la...he he he

L@dyKichiMachiko said...

Azlan:...hehe.never heard of it? Kt Smnjg xde ek?hehe..kl kat Swak/Sbh ni bersepah je.

Pinky Momma: thanks sis.will do it soon.

L@dyKichiMachiko said...

Sis Hafizah: telur padi tu mmg betul2 telur. telur ni diperbuat dr telur itik. So far, cara mkn telur tu ialah dgn kicap.limau kasturi, cili padi, bwg2..yg biasa lady tgok la.kena campur dgn limau,coz nak ilangkan bau hanyir telur tu.cili tu pulak utk tambah selera. Mostly,cara mkn telur tu like menyambal. Cicah dgn kicap & cabai..

[sutera kasih] said...

telur padi is my favourite!!!yummy2 hehe..tp baru 1st time tau buat cara ni, biasa mkn camtu je..nnti nk try lah mcm sedaplah hehe

PrincessHaNako said...

telur padi nang delicious mabeles yunk mun d mkn ngn kicap+cabik+limo, yummy2

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR