. BitterSweetLurveLife: Make Up; How and Where To Apply Blush

Who's Me??

My photo
I wrote my thoughts here and share to all of you the pain and joy of bitter-sweet life. Life is sweet,Lurve is Bitter.

Tuesday, August 09, 2011

Make Up; How and Where To Apply Blush

Aku mmg suka make up. Tapi takdelah fanatik sgt, sampai nak buat tutorial make up bagai. Aku juga suka tgok ladies yg cantik, comel, ayu dan sopan. Bagi aku...semua wanita di dunia ni, masing2 mempunyai kecantikan yg tersendiri. Kalau luaran kurang cantik, inner beauty pasti menyerlah. Somehow, ada jugak yg cantik diluar tp inner beauty, hampehh. Hati busuk! Apapun, jika kamu si gadis2 ingin kelihatan lebih cantik..makanya haruslah diseimbangkan dari segala segi. Baik dr segi perangai, tingkah-laku, adab sopan...semuanya mau jaga babes! Okeh, enuff of membebel. Tadi masa dok google resepi2 yg agak2 aku bleh try utk buat masa senggang dibulan puasa ni, aku turut menggodek cara2 utk sapu blusher yg betul, mengikut bentuk muka masing2. Tapi ini bukan tutorial ya dear..juz a few tips for us to share. Hopefully, pasni if uols nak sapu blusher uols taulah tmpt mana nak bubuh kan?...




Sapuan blusher utk muka bujur dan bulat
Sapuan blusher utk muka bersegi dan muka lonjong/pnjg
Haaaa..kn dah kata. Sapuan blusher yg betul ada tekniknya which is mengikut bentuk muka uols. So now..ce tgok kat cermin, bentuk muka yg manakah satu kepunyaan uols ? As for me, my face shape is round..so blusher application hendaklah mengikut tulang pipi dan disapu ke atas lebih kurang 45 darjah.
Bisik2:
i lurve make up...tp recently dah malas nk make up.

5 comments:

eva said...

wah! gud info.. mek xtauk mek bujur atau muka pjg.. p mek salu blush kedak muka bujur ya..

KiKiHanakO said...

mulattt.mulattt! hih terima kasih atas tips ini!! akan ku bawa esok hari :P

ciK LyndaWawa igUana said...

kmkla org xpande bermekap koh...

ILA HonEyBuNNy said...

kena belajar neh cara pakai blusher...hehe

kecantikan dalamn lagi penting kan..;-)

PutRee SeJiNjaNg said...

huhuhu kmk sekati jak sapu kan muka yunk...asal ngenak jak udah..hehhehe...lucu nak owh..

Current Running Numbers

CooL FoLLoWeR