Kuih ketayap..or Kuih Lenggang, for Sarawakian lah. Kenapa digelar sbg 'kuih lenggang'? Coz masa buat kuih tu uols kena lenggangkan kuali juz like uols buat senaman pinggang tu..Hahaha..Maybelah kot. Dulu2, suka tlg mak buat kuih ni. Bukan saja di bulan posa, tapi bulan tak posa pun buat utk juadah minum petang..intinya mstlah kelapa parut yg dicampur dgn gula merah..Now? Dah kurengg, aktiviti melenggang kuali coz anak mak yg sorg ni, jarang2 balik kpg. Busy dgn keje.
Bisik2:
stay single ni semuanya simple..kl stay dgn family, meriahhnya hidangan..(T_T) | |
|
10 comments:
Benar ka molah kueh lenggang cemya? Bok kmk tauk...
22 fav kmk eh...aduh..teringin mek...heheheh
nyaman ada jak cendol ya...haus mek ngga ehs..adoh2
nyaman!!! mintak abs lok yang..hehehehe
kak vee blm try gik molah kuih lenggang..dolok selalu emak yg polah..nang terer jak emak melenggang kuali masa molah kulit kuih tuk..cendol nang bez bila dijamu time sungkey! =0).
kueh lengang kmk x pande tp kali cendol kmk pande hehehe
nyamannya kuehhh lenggang.. lamak sik mkn. makan panas² bok nyamannn
kmk suka cendol..slurpppp
1st time dgr kueh lenggang..sll dgr kueh ketayap jew..org key ell pggil kueh gulung..sbb bergulung2..huhu
ya Allah , nampak sedapnye cendol tu nyam nyam :9
suke kuih ketayap ! hehehe
Post a Comment